Matka normaalipainoon

Matka normaalipainoon
Matkalla normaalipainoiseksi...

lauantai 31. toukokuuta 2014

Onko tämä sitä kuuluisaa edistymistä?

On hauska huomata, miten nykyään ajattelee kaikesta eri tavalla kuin vuosi sitten.
Joka päivä yllätän itseni ajattelemasta, mitä terveellistä ja hyvinvointiani edistävää voisin seuraavaksi tehdä.

Ruoka-aineet valitsen jo tottumuksesta vähärasvaisena tai rasvattomana, limppari ja mehut on vaihtuneet veteen ja herkutkin tulee mietittyä tarkemmin. Viikonloppuna usein herkuttelu voi vähän "lähteä lapasesta" mutta en suotta tunne siitä suurta morkkista vaan oikaisen itseni sitten arkena. Pyrin kuitenkin joka perjantai miettimään tarkemmin, millä viikonloppuna herkuttelen. Onko se leivonnainen lauantaina kahvin kanssa vai haluanko ostaa sipsejä leffailtaa varten. Suunnittelemalla pääsee jo aika pitkälle. 

Monesti yllätän itseni suunnittelemasta aktiivimatkaa ulkomaille tai vaellusreissua Pohjoiseen. En olisi uskonut pari vuotta sitten ikinä haluavani lähteä vaeltamaan, mutta kas kummaa mieli on muuttunut.
Usein myös mielessä pyörii ajatus uuden harrastuksen aloittamisesta... ja nimenomaan urheiluharrastuksen. Olisiko se sitten ratsastusta, tennistä, jalkapalloa vai tanssia...? Mitään mahdollisuutta en ole sulkenut pois, vaan ajattelin etsiä kokeilun kautta sen sopivan.
Oletteko huomanneet omassa käyttäytymisessänne selkeitä muutoksia elämänmuutoksen myötä?
Oma tulkintani on, että olen nyt henkisestikin alkanut hyväksymään tämän elämäntapamuutoksen, enkä niin paljoa kaipaa enää sitä "mässäilyelämää". On toki hetkiä, kun tuntuu ettei tässä ole mitään järkeä, mutta suurimman osan ajasta energisempi olo ja pienentynyt peilikuva kuitenkin tsemppaavat jatkamaan ja tavoittelemaan sitä kuuluisaa onnellisempaa elämää :)
 
Tänään aamulla paino oli 90,4kg, eli 400 grammaa niin olen taas yhden "etapin" saavuttanut. Tuon etapin palkintona on ratsastuksen kokeileminen, eli seuraavaksi pitäisi löytää joku kiva talli jossa järjestetään aikuisten alkeiskursseja. Onko kellään vinkata pääkaupunkiseudulta tai kehyskunnista jotain kivaa tallia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti