Matka normaalipainoon

Matka normaalipainoon
Matkalla normaalipainoiseksi...

tiistai 31. joulukuuta 2013

Katse tulevaan

Pitkähkö blogihiljaisuus katkeaa tänään tähän päivitykseen.
Olimme joulunajan koko perhekokonaisuutemme kanssa Suomen Pohjolassa, jossa oli jopa valkea joulu jouluaattona. Joulupäivänä mentiinkin sitten plussan puolelle, ja lumet alkoi sulaa pois... se siitä lumesta sitten. Pääasia kuitenkin, että aattona oli lunta.
Ajelimme kotiin koko sunnuntaipäivän ja nyt on toivuttu "jetlagista". Tänään juhlimme uutta vuotta rauhallisesti kotona syöden hyvin ja nauttien muutaman lonkeron. Tinat pitää tietysti valaa illan mittaan.

Vuodenvaihde laittaa miettimään mennyttä vuotta ja haaveilemaan tulevasta.

Kulunut vuosi 2013 on ollut minulle henkisesti hyvin rankka.
Alkuvuonna opiskeluni olivat loppusuoralla ja tein lopputyötä niska limassa. Samalla tein tietysti pitkää päivää töissä, koska töitä oli enemmän kuin työpäivän aikana ehti tehdä.
Valmistuin kesäkuussa rankan työn saatoksena, ja kesä tuntuikin ehkä seesteisimmältä ajalta koko vuonna. Aloitin kuntoiluharrastuksen uudelleen kesällä, ja sille tielle jäinkin.
Vauvakuumeeni nosti päätänsä korkealle opiskelujen päätyttyä, koska olin jotenkin sulkenut sen mielestäni opiskelujen ajaksi. Harmi vain, että mies ei ollut samaa mieltä vauvahaaveista, ja edelleen odottelen hänen lämpeämistään ajatukselle. Myönnän toki itsekin, että myös meidän parisuhdetta pitäisi "kehittää" ennen lapsen tuloa.. siinä tavoitetta ensi vuodelle.
Syksyn aikana taas työt aiheuttivat minulle stressiä, jonka myötä alkoi tulla unettomia öitä ja paniikkikohtauksia. Kaiken tämän lisäksi vielä rakkaan ukkini kuolema lokakuussa laittoi pääni ihan sekaisin.
Marraskuussa kävimme mieheni kanssa hieman Virossa virkistäytymässä, ja päästiin pois normaalista arjesta.
Jouluna totesin katsellessani mieheni ja hänen kummityttönsä touhottamista, että miehestäni tulee loistava isä vielä joku päivä. Huomasin myös haaveilevani aina vain enemmän omasta lapsesta, raskausajasta ja perhe-elämästä. "Olisipa minulla oma lapsi, joka istuisi joulupukin polvella.."

Täytyy kuitenkin kääntää katse kohti vuotta 2014.
Teen itselleni vain yhden lupauksen ensi vuodelle, ja se liittyy terveysprojektiini.
Vuoden 2014 aikana laihdun 10 kg.

 
Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan vaaka näyttää vuoden lopussa oikeaa lukemaa.
Olen myös miettinyt, että hakisin kevään haussa yliopistoon opiskelemaan, mutta lopullista päätöstä en ole asian suhteen vielä tehnyt. Täytyyhän se tässä kohta puolin päättää, jos meinaan ehtiä lukea pääsykokeisiin riittävästi.

Näiden aatosten myötä toivotan kaikille rauhallista vuodenvaihdetta, ja antoisaa vuotta 2014!<3


-Veepu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti